Bakt blomkål med hasselnøtter og koriander
Denne retten med blomkål er enkel og kul. Du baker bukettene i ovnen.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær bort de ytre bladene på blomkålen. Del opp blomkålen i små buketter. Fjerne den nederste delen av stilken. Skjær resten av stilken i små biter.
Legg blomkålen på et smurt bakebrett. Ha over litt olje og salt. Bak i 30 minutter. Vend på blomkålen etter 15 minutter. De skal bli litt mørke i kantene. Avkjøl til romtemperatur. Legg dem i en serveringsbolle.
I en liten bolle, bland sammen sesamolje, limesaft, fiskesaus og chilisaus. Ha over blomkålen. Ha i (ristede) hasselnøtter og koriander. Bland igjen. Juster med litt salt og pepper før servering.