Biscotti
Biscotti hører til julens nye favorittkaker! Bak dem du også! De smaker nydelig og holder seg gode lenge om du oppbevarer dem i en tett kakeboks.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
120 g
mandler100 g
hasselnøtter150 g
smør250 g
sukker400 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 stk
appelsin, finrevet skallPensling
1 stk
eggehvitePynt
50 g
kokesjokolade, mørkSlik gjør du det:
Stek mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Bland smør, sukker, mel, bakepulver og revet appelsinskall i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte, hele nøttene. Siden nøttene er ristet i ovn blir de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen.
Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Kakepølsene settes med litt avstand på et bakepapirkledd stekebrett og pensles med eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Ta kakene ut av ovnen og skjær i ca. 1/2 cm tykke skiver på skrå med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl.
Smelt eventuelt litt kokesjokolade og pynt noen av kakene med sjokoladestriper.
Oppbevar biscotti i en tett boks i romtemperatur.
Oppskriften gir ca. 70 stk deilige biscotti.