Bisque på krabbe
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
krabbe2 stk
sjalottløk1 ss
olivenolje2 ss
cognac1 ss
tomatpuré1 knivsodd
safran1 knivsodd
kajennepepper2.5 dl
hvitvin7.5 dl
vann2 dl
crème fraîcheSlik gjør du det:
Rens krabben. Bare klokjøttet skal brukes. Resten av innmaten kan fryses til bruk i mousse eller lignende. Tørk krabbeskall og småben i stekeovnen. Knus det. Hakk sjalottløkene. Fres løk og knuste krabbeskall i olje til det dufter kraftig. Hell på konjakk og tenn på. La flammen brenne ut, rør inn tomatpuré, safran og kajennepepper og hell på hvitvin og vann. Kok opp og skum av. La kraften småkoke uten lokk i 30 minutter.
Sil kraften, smak den til med salt og pepper og visp inn crème fraîche. Varm suppen til kokepunktet. Dryss dill eller annet grønt over før servering. Tips: Samme suppe kan lages på hummer, kreps eller reker. Beregn 1 stor hummer, 750 g kreps eller reker.