Blåskjell med chili og lime
På bildet er det brukt newzealandske Greenshells eller kiwiskjell. De er store og fine, og finnes ferdigkokte i frysedisker. Store norske blåskjell kan også brukes.
Christopher Sjuve
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
1 stk
chili, rød3 stk
sjalottløk0.5 potte
koriander, fersk1 stk
lime0.5 dl
smør, smeltet0.25 ts
sukkerSlik gjør du det:
1. Legg skjellene til tining i kjøleskapet. 2. Del chilien i to, fjern frø og mellomvegger. Strimle og hakk den fint. Finhakk sjalottløken. Strimle korianderen. Press saften av en lime. Bland pepperfrukt, sjalottløk, koriander, limesaft og smeltet smør i en bolle. 3. Legg skjellene i en langpanne eller ildfast form. Hell smørblandingen over. Sett formen midt i ovnen og gratiner til skjellene er gjennomvarme (ca. 250 °C, 5-6 minutter). 4. Server skjellene med loff til, den kan gjerne dyppes i kraften fra skjellene.