Blåskjell med cider

Blåskjell med cider

Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Vask blå­skjel­le­ne og fjern even­tu­el­le bysusstråder. Hvis noen skjell er litt åpne, kak­ker du dem en gang på ben­ken. Luk­kes de, kan de bru­kes. Hvis ikke, kas­tes de.
Skrell og fin­hakk sja­lott­lø­ken og hvit­løk­fed­de­ne. Knus sit­ron­gres­set med flat­si­den av kni­ven før du fin­hak­ker dem også. Hakk opp chi­li­en. Be­hold el­ler fjern frø­ene ut ifra øns­ket styr­ke­grad på den fer­di­ge sau­sen. Jeg bru­ker be­stan­dig å ha med frø­ene. Ha alt det­te i en stor kas­se­rol­le sam­men med oli­ven­ol­jen, salt og pep­per og la det sur­re på me­di­um var­me i noen mi­nut­ter.
Ha blå­skjel­le­ne i kje­len og rist på den et par gan­ger til at alt blir blan­det. Hell i si­de­ren, legg på et lokk og kok skjel­le­ne i 5 mi­nut­ter på for­holds­vis sterk var­me. Hvis en­kel­te skjell ikke ble åp­net un­der ko­kin­gen, kas­ter du dem.
Hakk opp ko­rian­de­ren og dryss over. 

Kanskje disse også frister?