Blåskjell med cider
Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Blåskjellene
2 kg
blåskjell4 stk
sjalottløk5 stk
hvitløk - fedd2 stk
sitrongress2 stk
chili - røde3.33 dl
eplesider1 neve
korianderSlik gjør du det:
Vask blåskjellene og fjern eventuelle bysusstråder. Hvis noen skjell er litt åpne, kakker du dem en gang på benken. Lukkes de, kan de brukes. Hvis ikke, kastes de.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene. Knus sitrongresset med flatsiden av kniven før du finhakker dem også. Hakk opp chilien. Behold eller fjern frøene ut ifra ønsket styrkegrad på den ferdige sausen. Jeg bruker bestandig å ha med frøene. Ha alt dette i en stor kasserolle sammen med olivenoljen, salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter.
Ha blåskjellene i kjelen og rist på den et par ganger til at alt blir blandet. Hell i sideren, legg på et lokk og kok skjellene i 5 minutter på forholdsvis sterk varme. Hvis enkelte skjell ikke ble åpnet under kokingen, kaster du dem.
Hakk opp korianderen og dryss over.