Blåskjellsuppe fra Morten Hallan
Oppskrift av: Morten Hallan
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
500 g
blåskjell2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk1 ss
timian, frisk4 dl
hvitvin, tørr4 dl
kremfløte100 g
smør, usaltet4 ss
løyromSlik gjør du det:
Skrubb og skyll blåskjellene. Rens og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løk, hvitløk og timian i olje i en kjele. Tilsett blåskjellene og vinen. Legg på lokk og kok til skjellene åpner seg., 2-3 minutter. Sil av kraften og rens skjellene. Kok opp kreaften med fløte. Kok inn til ca 2/3. Pisk inn smøret rett før servering. Smak suppen til med salt og pepper, og tilsett de rensede skjellene. Vask og skjær salaten i strimler. Fres den lett i olje. Legg i bunnen med løyrom på toppen av salaten og hell varm suppe rundt.