Blåskjellsuppe fra New York
Slik lager de blåskjellsuppe i New York.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 kg
blåskjell2 stk
store gulrøtter4 dl
fiskekraft1 ss
hakket, frisk timian1 knivsodd
cayennepepper2 stk
vårløk1 stilk
selleriSlik gjør du det:
Kontroller at blåskjellene er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Åpne skjell kastes.
Damp blåskjellene på sterk varme under lokk til de åpner seg, ca. 4 minutter. Rens skjellmaten ut av skallene.
Fres løk og hvitløk i olje, tilsett tomatene og la dem steke med i ca. 10 minutter. Hell på fiskekraft, timian, kajennepepper, salt, pepper, den ene vårløken og sellerien.
Kok opp og la suppen surre i ca. 30 minutter. Mos den med stavmikser eller i foodprocessor.
Legg blåskjellene i suppen og la den trekke til de er varme, 3–4 minutter. Dryss den siste vårløken over suppen når den serveres.