Blåskjellsuppe fra New York

Blåskjellsuppe fra New York

Slik lager de blåskjellsuppe i New York.

Christopher Sjuve
45 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Kontroller at blåskjellene er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Åpne skjell kastes.
Damp blåskjellene på sterk varme under lokk til de åpner seg, ca. 4 minutter. Rens skjellmaten ut av skallene.
Fres løk og hvitløk i olje, tilsett tomatene og la dem steke med i ca. 10 minutter. Hell på fiskekraft, timian, kajennepepper, salt, pepper, den ene vårløken og sellerien.
Kok opp og la suppen surre i ca. 30 minutter. Mos den med stavmikser eller i foodprocessor.
Legg blåskjellene i suppen og la den trekke til de er varme, 3–4 minutter. Dryss den siste vårløken over suppen når den serveres.

Kanskje disse også frister?