Blodappelsinterte med sorbet

Blodappelsinterte med sorbet

Christopher Sjuve
45 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

(12 porsjoner) Tertebunn: Alt kjøres i foodprocessor til en jevn masse. Avkjøles og trykkes ut i form ca. 24 cm i diameter. Stekes ved 180 grader C. i ca. 10 minutter eller til sprø og lett gylden. Blodappelsinfyll: Skjær ut rene appelsinfileter og ta vare på saften som dannes. Bland egg, saft, skall, sukker og fløte. Sil denne blandingen over den forstekte bunnen, helst mens bunnen er varm. Bak videre ved 120 grader i ca. 20 minutter Finriv skallet av 2 appelsiner. Legg de renskårne båtene lagvis oppå den ferdige kaken og dryss skallet over. Gelé: La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varm saft. La bli litt avkjølt og tykt og drypp den så over appelsinbåtene i terten. Sorbet: Løs opp glykosen i 3 dl varm appelsinsaft. La sukkeret løse seg opp. Bland inn mer appelsinsaft ( 1 liter totalt!). Frys dette i sorbet eller ismaskin. Ved servering: Server terten hel eller i porsjonsbiter med sorbetkuler ved siden av.

Kanskje disse også frister?