Blodappelsinterte med sorbet
Christopher Sjuve
45 minutter
KakeIngredienser
Tertebunn:
300 g
hvetemel125 g
melis0.5 stk
vaniljestang, bare frøene1 stk
sitron, revet skall1.5 stk
egg225 g
smør, romtemperertBlodappelsinfyll:
9 stk
egg5 stk
blodappelsin450 g
sukker5 dl
kremfløteGelé:
3 stk
blodappelsin, saften av3 pl
gelatinSorbet:
250 g
sukker150 g
glukoseSlik gjør du det:
(12 porsjoner) Tertebunn: Alt kjøres i foodprocessor til en jevn masse. Avkjøles og trykkes ut i form ca. 24 cm i diameter. Stekes ved 180 grader C. i ca. 10 minutter eller til sprø og lett gylden. Blodappelsinfyll: Skjær ut rene appelsinfileter og ta vare på saften som dannes. Bland egg, saft, skall, sukker og fløte. Sil denne blandingen over den forstekte bunnen, helst mens bunnen er varm. Bak videre ved 120 grader i ca. 20 minutter Finriv skallet av 2 appelsiner. Legg de renskårne båtene lagvis oppå den ferdige kaken og dryss skallet over. Gelé: La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varm saft. La bli litt avkjølt og tykt og drypp den så over appelsinbåtene i terten. Sorbet: Løs opp glykosen i 3 dl varm appelsinsaft. La sukkeret løse seg opp. Bland inn mer appelsinsaft ( 1 liter totalt!). Frys dette i sorbet eller ismaskin. Ved servering: Server terten hel eller i porsjonsbiter med sorbetkuler ved siden av.