Rullekake med pasjonskrem og jordbær

Rullekake med pasjonskrem og jordbær

Denne kaken er fylt med en fantastisk pasjonskrem, som er så frisk i smaken, helt nydelig! Og jordbær passer så godt sammen med pasjonsfrukt.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Rullekake

4 stk

Egg, store

150 g

sukker

1 ts

Vaniljeekstrakt

150 g

hvetemel

0.5 ts

salt

Pasjonskrem

1.5 dl

melis

Jordbær og lakris

Lakrispulver (kan utelates)

Slik gjør du det:

Rullekake

Sett ovnen på 180°C.
Legg bakepapir i en lite langpanne på ca 25×30 cm.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis; dette tar ca 8 minutter.
Når den er klar, ha mikseren på lav hastighet og tilsett olje, kulturmelk og vaniljeekstrakt, og miks videre i 30 sekunder.
Sikt mel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk ut i langpannen, og pass på å få jevn tykkelse.
Stek midt i ovnen på 180 °C i ca 12-15 minutter.
Gjør klar et bakepapir eller et kjøkkenhåndkle, som du strør godt med sukker. Strø sukker jevnt over hele håndkleet/bakepapiret. Dette for at bunnen ikke skal sette seg fast. I tillegg smaker det godt.
Når kaken er ferdig, velter du den over det sukrede kjøkkenhåndkleet/bakepapiret.
Fjern håndkleet/papiret fra bunnen, og rull kaken sammen mens den er varm, fra kortsiden så stramt som mulig. La den så ligge rullet sammen i minst 10 minutter. Dette forhindrer at kaken sprekker når du senere skal rulle den sammen igjen.

Pasjonskrem

I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.
Tilsett kald pasjonsfruktpuré, og vend om med en slikkepott til kremen er glatt.
Pasjonskremen er nå er klar til bruk.

Sette sammen kaken

Rull ut den avkjølte rullekaken, og stryk pasjonfruktkrem utover. Legg skiver med jordbær oppe på.
Om du vil bruke lakrispulver, drysser du det over nå.
Rull kaken sammen fra kortsiden, og legg den over på et fat.
Stryk på resten av pasjonsfruktkremen utenpå kaken, og pynt med ferske jordbær.

Kanskje disse også frister?