Rullekake med pasjonskrem og jordbær
Denne kaken er fylt med en fantastisk pasjonskrem, som er så frisk i smaken, helt nydelig! Og jordbær passer så godt sammen med pasjonsfrukt.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Rullekake
4 stk
Egg, store150 g
sukker1 ss
olje, nøytral2 ss
kulturmelk1 ts
Vaniljeekstrakt150 g
hvetemel1 ts
bakepulver0.5 ts
saltPasjonskrem
5 dl
kremfløte1.5 dl
melis1 ts
vaniljesukkerJordbær og lakris
Lakrispulver (kan utelates)
Slik gjør du det:
Rullekake
Sett ovnen på 180°C.
Legg bakepapir i en lite langpanne på ca 25×30 cm.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis; dette tar ca 8 minutter.
Når den er klar, ha mikseren på lav hastighet og tilsett olje, kulturmelk og vaniljeekstrakt, og miks videre i 30 sekunder.
Sikt mel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk ut i langpannen, og pass på å få jevn tykkelse.
Stek midt i ovnen på 180 °C i ca 12-15 minutter.
Gjør klar et bakepapir eller et kjøkkenhåndkle, som du strør godt med sukker. Strø sukker jevnt over hele håndkleet/bakepapiret. Dette for at bunnen ikke skal sette seg fast. I tillegg smaker det godt.
Når kaken er ferdig, velter du den over det sukrede kjøkkenhåndkleet/bakepapiret.
Fjern håndkleet/papiret fra bunnen, og rull kaken sammen mens den er varm, fra kortsiden så stramt som mulig. La den så ligge rullet sammen i minst 10 minutter. Dette forhindrer at kaken sprekker når du senere skal rulle den sammen igjen.
Pasjonskrem
I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.
Tilsett kald pasjonsfruktpuré, og vend om med en slikkepott til kremen er glatt.
Pasjonskremen er nå er klar til bruk.
Sette sammen kaken
Rull ut den avkjølte rullekaken, og stryk pasjonfruktkrem utover. Legg skiver med jordbær oppe på.
Om du vil bruke lakrispulver, drysser du det over nå.
Rull kaken sammen fra kortsiden, og legg den over på et fat.
Stryk på resten av pasjonsfruktkremen utenpå kaken, og pynt med ferske jordbær.