Boller toppet med marengs og sitronmarmelade

Boller toppet med marengs og sitronmarmelade

Dette er en ny variant av sitronpai, bare i bolleform!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

400 g

hvetemel

35 g

Melkepulver

50 g

sukker

0.25 ts

salt

0.5 dl

Lunkent vann

3 stk

Store egg

150 g

smør

Finrevet skall fra en sitron

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 ˚C.
Ha alle de tørre ingrediensene i en mikserbolle.
Rør sammen gjær og vann og tilsett gjærblandingen i det tørre.
Rør inn egg og smør.
Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.
I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.
Sett deigen til heving i ca. 45 minutter i romtemperatur.
Etter 45 minutter kjevles deigen ut.
Riv over sitronskall og bre over 1-2 dl lemon curd, oppskriften finner dui link over.
Rull det sammen som en pølse og skjær det i passende biter.
Sett det hele i oven på 180 grader i cirka 9-12 minutter eller til bollene får en gylden farge.
Lag White cloud frosting, du finner oppskriften i link over.
Ha frostingen over i en sprøytepose eller bruk en skje, og legg en deilig "cloud" med frosting på toppen.
Du kan brenne toppen med en brenner, eller sette brettet tilbake i ovnen på høy varme i et par minutter til du ser det blir brunt på toppen.