Boller toppet med marengs og sitronmarmelade

Boller toppet med marengs og sitronmarmelade

Dette er en ny variant av sitronpai, bare i bolleform!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 400 g

    hvetemel
  • 35 g

    Melkepulver
  • 50 g

    sukker
  • 0.25 ts

    salt
  • 50 g

    fersk gjær
  • 0.5 dl

    Lunkent vann
  • 3 stk

    Store egg
  • 1 stk

    eggeplomme
  • 150 g

    smør
  • Finrevet skall fra en sitron
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 180 ˚C.
    Ha alle de tørre ingrediensene i en mikserbolle.
    Rør sammen gjær og vann og tilsett gjærblandingen i det tørre.
    Rør inn egg og smør.
    Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.
    I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.
    Sett deigen til heving i ca. 45 minutter i romtemperatur.
    Etter 45 minutter kjevles deigen ut.
    Riv over sitronskall og bre over 1-2 dl lemon curd, oppskriften finner dui link over.
    Rull det sammen som en pølse og skjær det i passende biter.
    Sett det hele i oven på 180 grader i cirka 9-12 minutter eller til bollene får en gylden farge.
    Lag White cloud frosting, du finner oppskriften i link over.
    Ha frostingen over i en sprøytepose eller bruk en skje, og legg en deilig "cloud" med frosting på toppen.
    Du kan brenne toppen med en brenner, eller sette brettet tilbake i ovnen på høy varme i et par minutter til du ser det blir brunt på toppen.