Bringebærpai med mascarponekrem
Denne sommerlige paien kommer fra Italia. Søt mascarponekrem med konjakk smaker nydelig sammen med friske bringebær.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Paibunn
200 g
hvetemel85 g
melis150 g
smør1 stk
eggplomme50 g
hasselnøtterMascarponekrem
350 g
mascarpone25 g
melis2 ts
Vaniljeekstrakt1 ss
konjakkPynt
700 g
bringebær30 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
Mal hasselnøttene til paibunnen. Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Ha deretter i melis, malte nøtter og eggeplomme og kna deigen raskt sammen med hendene.)
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (28-30 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen. Forstek bunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek bunnen i 5 min til slik at også kanten får litt farge. Avkjøl. Ta den kalde paibunnen forsiktig ut av formen og sett den på et passende fat.
Pisk sammen mascarponeost, melis, vaniljeekstrakt og konjakk med en håndmikser.
Fordel mascarponekremen i paien. Legg på bringebær og dryss over hakkede hasselnøtter.