Brownies med sitrussalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
1 kg
sukker8 stk
egg6 ts
vaniljesukker1 ts
salt12 ss
bakekakao6 dl
hvetemel400 g
smør, smeltetSitrussalat
2 stk
appelsin4 stk
mandarin1 stk
rosagrapefruktSukkerlake
0.25 dl
sitronsaft0.75 dl
vann4 ss
rom(ev. cognac)Slik gjør du det:
Denne oppskriften er til en langpanne. Oppskriften kan ev halveres til en mindre form. Visp sukker og egg til eggedosis. Bland sammen det tørre og sikt i eggedosisen og vend inn med hjelp av en slikkepott. Tilsett smeltet avkjølt smør og rør lett sammen. Hell deigen i en bakepapirkledt langpanne. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175oC i 40 -50 min. Kaken skal være myk. Kaken kan serveres til dessert med følge av sitrussalat, is, krem eller vaniljekesam. Sitrussalat Skrell frukten og fjern hvite hinner. Skjær frukten i tynne skiver eller skjær ut fileter mellom hinnene. Kok sukkerlake og avkjøl. Hell den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt minst 1 time før servering. Dryss ev over hakkede pistasje nøtter før servering.