Budapest-rull
Denne deilig rullekaken bør du definitivt prøve...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Budapest-rull
250 g
eggehvite450 g
sukker200 g
hasselnøtter75 g
VaniljepuddingpulverFyll
3 dl
kremfløte2 dl
melis1 ts
Vanilla bean paste1 bokser
Hermetiske mandarinerPynt
50 g
Smeltet mørk sjokolade1 dæsj
Melisdryss1 dæsj
KakaodryssSlik gjør du det:
Sett ovnen på 160 C°, ta fram en stor langpanne 30x40 cm og dekk det med bakepapir.
Piskeggehvitene på lav hastighet i en stor bolle til det begynner å bli topper. Tilsett litt og litt sukker til du får en stiv marengsmasse.
I en lite bolle blander du sammen malte hasselnøtter og vaniljepuddingpulver.
Vend hasselnøtter/vaniljepuddingpulver i marengsmassen. Vend det forsiktig om med en slikkepott.
Fyll en stor sprøytepose som har en stor rundt tipp, med marengs/nøttemassen.
Lag lange streker med marengs fra en side av bakplate til den andre, tett til hverandre.
Stek kaken midt i oven ved 160 C° i 20 minutter.
La kaken hvile på en rist til den er helt avkjølt.
I mellomtiden pisker du krem sammen med melis, og tilsett eventueltlitt vanilje for en ekstra god smak.
La saften av mandariner renne godt av.
Ta fram den avkjølte marengskaken, ha en silikonmatte på bordet, snu bakeplaten opp og ned ved hjelp av 2 bakeplater og fjern papiret.
Bre krem jevnt over kaken, rull sammen kaken fra langsiden, det er enklest å trekke i papiret.
Dryss over smeltet mørk sjokolade, la det bli stivtog dryss så over melis og eventuelt litt kakao i midten til pynt.