Budapest-rull

Budapest-rull

Denne deilig rullekaken bør du definitivt prøve...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Budapest-rull

250 g

eggehvite

450 g

sukker

75 g

Vaniljepuddingpulver

Fyll

2 dl

melis

1 ts

Vanilla bean paste

1 bokser

Hermetiske mandariner

Pynt

50 g

Smeltet mørk sjokolade

1 dæsj

Melisdryss

1 dæsj

Kakaodryss

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160 C°, ta fram en stor langpanne 30x40 cm og dekk det med bakepapir.
Piskeggehvitene på lav hastighet i en stor bolle til det begynner å bli topper. Tilsett litt og litt sukker til du får en stiv marengsmasse.
I en lite bolle blander du sammen malte hasselnøtter og vaniljepuddingpulver.
Vend hasselnøtter/vaniljepuddingpulver i marengsmassen. Vend det forsiktig om med en slikkepott.
Fyll en stor sprøytepose som har en stor rundt tipp, med marengs/nøttemassen.
Lag lange streker med marengs fra en side av bakplate til den andre, tett til hverandre.
Stek kaken midt i oven ved 160 C° i 20 minutter.
La kaken hvile på en rist til den er helt avkjølt.
I mellomtiden pisker du krem sammen med melis, og tilsett eventueltlitt vanilje for en ekstra god smak.
La saften av mandariner renne godt av.
Ta fram den avkjølte marengskaken, ha en silikonmatte på bordet, snu bakeplaten opp og ned ved hjelp av 2 bakeplater og fjern papiret.
Bre krem jevnt over kaken, rull sammen kaken fra langsiden, det er enklest å trekke i papiret.
Dryss over smeltet mørk sjokolade, la det bli stivtog dryss så over melis og eventuelt litt kakao i midten til pynt.