Budapestkake
Budapestkaken finnes i flere varianter, med og uten sjokolade i deigen. Den kan med fordel lages ferdig dagen før.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
6 stk
eggehvite3 dl
sukker100 g
hasselnøtter1 dl
hvetemel (60 g)3 ss
kakao50 g
mandelflakFyll og pynt
3 dl
kremfløte1 bokser
(liten) mandarin erSlik gjør du det:
Form: Langpanne 30x40 cm Steking: midterste rille i ovnen, 175 grader i ca. 15 minutter. Visp eggehvitene stive, ha i litt sukker til å begynne med, resten mot slutten. Mal eller hakk nøttene og ha dem i eggehvitene sammen med hvetemel og kakao. Hell deigen i en langpanne kledd med bakepapir. Dryss mandelflak oppå. Stek kaken midt i ovnen. Hvelv kaken ut på bakepapir eller kjøkkenhåndkle og dra av bakepapiret. Legg langpannen over og avkjøl bunnen. Visp kremfløten til krem og bre den utover den avkjølte kaken. Fordel mandarinbåtene over. Trill sammen fra langsiden. Legg kaken med skjøten ned på fatet. Riv gjerne litt appelsinskall og ha oppå kaken som pynt.