Butterdeigsboucheer med reker og guacamole
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
3 pl
butterdeigFyll:
250 g
reker, pillede1.5 stk
avokado1 fedd
hvitløk1 stk
lime0.5 stk
chili, rød1 stk
sjalottløk1 stk
tomatSlik gjør du det:
Kjevle den ene butterdeigplaten ut til dobbel størrelse. Stikk ut en sirkel på ca. 10 cm i diameter per porsjon. Stikk ut like mange sirkler av de andre to platene, som ikke skal kjevles ut. Stikk ut mindre sirkler i disse, slik at det står igjen en ring. Pensle de tette deigsirklene med egg, legg på en deigring og pensle den med egg. Stek boucheene midt i ovnen til de er gylne og godt hevet. Fjern sten og skall på avokadoene. Mos to halve avokadoer med en gaffel. Flå tomatene, skrap ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland dem med most avokado. Rør inn finhakket hvitløk, sjalottløk og chilipepper, som er renset for frø og skillevegger. Smak til med salt og limesaft. Finmos den siste halve avokadoen og rør inn limesaft så den ikke blir misfarget. Fordel guacamolen sammen med reker i de fire boucheene. Sprøyt på en topp av finmost avokado.