Cajun scampi
Oppskrift av: Craig Whitson
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 ss
smør0.5 stk
løk, finhakket2 fedd
hvitløk, finhakket3 dæsj
tabasco0.5 stk
sitron, saften av den1 dl
øl1 ss
sukker, brunt1 dl
fløte1 stk
vårløk, finhakketSlik gjør du det:
Skal du bruke det som hovedrett, beregn 2 porsjoner per pers. 1. Varm opp en stekepanne på komfyren. 2. Smelt smøret i pannen og tilsett løk og hvitløk. Rist pannen godt. 3. Tilsett krydderblandingen, tabasco og sitronsaft. Rist pannen igjen. 4. Ha i øl og brunt sukker og rør godt. La væsken koke nesten helt inn. 5. Tilsett fløte, rør igjen, og kok opp. Reduser varmen og småkok til sausen er tykk. La sausen kjølne. 6. Ha scampi i en bolle. Hell over olje og bland godt sammen. 7. Træ scampi på "doble" grillspidd og dryss over litt av Cajun-krydderblandingen. 8. Ha olje på tørkepapir og gni på grillen. 9. Grill scapiene på begge sider, men bare nok til at de får litt farge (3-4 minutter). De grilles på direkte varme fra grillen, som bør være middels varm. 10. Varm opp sausen igjen, tilsett de ferdig grillede scampiene, rør godt sammen og kok videre i et halvt minutt. 11. Fordel scampiene i forvarmede skåler og hell over sausen. Pynt med hakket vårløk. Server gjerne med ris til. Tips: Hvis du bruker grillspidd av tre, må de legges i vann i 30 minutter før de skal på grillen. Her finner du oppskrift på Cajun-krydderblandingen.