Chana masala
En mettende klassisk vegetarrettf fra India med kikerter og masse kryddder.
Oppskrift av: Gjertrud Hustad
60 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
1 bokser
kokte hermetiskekikerter1 stk
litenløk3 fedd
hvitløk1.5 ts
finraspet friskingefær0.5 ts
gurkemeie2 stk
grønn chili1 stk
rød paprika1 ts
maltspisskum1 bokser
hakket hermetisktomat1 ts
salt3 dl
vann1 ts
garam masalaSlik gjør du det:
Fres hakket løk, finhakket hvitløk og grønn chili, paprika i terninger og raspet ingefær i en jerngryte/gryte med slippbelegg. Når løken er gyllen, tilsett kikerter, hermetisk tomat, spisskum, gurkemeie, salt og vann. Kok opp, og la deretter koke på middels temperatur i ca. 20 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig. Ha i garam masala mot slutten av koketiden. Helt til slutt røres inn halvparten av den friske korianderen,eventuelt også litt fløte dersom det er ønskelig med kremet konsistens. Pynt med resten av korianderen, og server med naanbrød og basmatiris. Mangochutney eller sterke pickles smaker godt til. Det samme gjør yoghurt naturell blandet med 1 ts myntesaus fra glass. Tips: En lettvint hverdagsvariant er å bruke indisk karripasta istedenfor krydder. Du kan også tilsette potet og gulrot. Skjær de rå grønnsakene i små biter, og la dem koke med fra start.