Chana masala

Chana masala

En mettende klassisk vegetarrettf fra India med kikerter og masse kryddder.

Oppskrift av: Gjertrud Hustad
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fres hakket løk, finhakket hvitløk og grønn chili, paprika i terninger og raspet ingefær i en jerngryte/gryte med slippbelegg. Når løken er gyllen, tilsett kikerter, hermetisk tomat, spisskum, gurkemeie, salt og vann. Kok opp, og la deretter koke på middels temperatur i ca. 20 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig. Ha i garam masala mot slutten av koketiden. Helt til slutt røres inn halvparten av den friske korianderen,eventuelt også litt fløte dersom det er ønskelig med kremet konsistens. Pynt med resten av korianderen, og server med naanbrød og basmatiris. Mangochutney eller sterke pickles smaker godt til. Det samme gjør yoghurt naturell blandet med 1 ts myntesaus fra glass. Tips: En lettvint hverdagsvariant er å bruke indisk karripasta istedenfor krydder. Du kan også tilsette potet og gulrot. Skjær de rå grønnsakene i små biter, og la dem koke med fra start.

Kanskje disse også frister?