Chilikrabbe
Oppskrift av: Paul Løwe
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
12 stk
store krabbe klør3 ss
olivenolje1 fedd
hvitløk, finhakket3 stk
chili, tørket og hakket2 ts
chilisaus, søt4 ss
ketchup2.5 dl
kyllingkraft0.5 ts
salt1 ts
sukker4 stk
vårløk, finhakketSlik gjør du det:
Tro det eller ei, men krabbe kan spises med annet tilbehør enn majones og formloff. I denne retten bruker vi krabbeklør, som kjøpes hos fiskehandleren. Knus krabbeklørne lett med en hammer, slik at de blir lettere å rense. Krabbeklørne skal være hele. Varm oljen i en gryte. Fres hvitløk og chili i 1 minutt. Tilsett sweet chilisaus, ketchup, kyllingkraft, salt og sukker. La sausen koke i 5 minutter, før krabbeklør og vårløk has i. La krabbeklørne småkoke slik at de blir gjennomvarme. Ha krabbeklørne og kraften i boller og server med gressløk.