Diverse dressinger
Oppskrift av: Wenche Andersen
10 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
1 porsjon
Urtedressing
2 ss
rødvinseddik5 ss
olivenolje0.75 ts
salt0.75 ts
pepper, sort og nykvernet4 ss
urter3 ss
sjalottløkSennepsdressing
1 ss
dijonsennep2 ss
sitronsaft5 ss
olivenolje0.75 ts
salt0.75 ts
pepper, sort og nykvernetGrønn saus / Salsa Verde
2 bt
persille2 fedd
hvitløk1 bokser
ansjosfilet2 ss
kapers0.5 stk
sitron, saften av den1.5 dl
olivenoljeNobisdressing
1 stk
egg2 ss
hvitvinseddik1 ts
sennep0.75 ts
salt1 knivsodd
pepper0.5 fedd
hvitløk2 dl
olje, nøytral2 ss
gressløkRhode Island dressing
1 dl
rømme1 dl
majones1 dl
chilisausSlik gjør du det:
Urtedressing: Bland alle ingredienser. Finhakket løk tilsettes til slutt. Sennepsdressing: Bland alt sammen. Grønn saus/Salsa verde: Ha persille, hvitløk, ansjos, kapers og sitronsaft i en foodprocessor. Kjør sammen og spe med olje. Kjør bare til sausen er blandet. Smak til med pepper og salt om nødvendig (ansjos er salt). For hånd: Finhakk alle ingrediensene og spe med olje i en tynn stråle. Nobisdressing: Kok egget i 3 min. Legg egget i kokende vann, ta tiden fra det begynner å danne småbobler i vannet. Sprekker egget, begynn på nytt. Tøm egget med hjelp av en teskje og ha det i en hurtigmikser/foodprocessor. Tilsett eddik, sennep, salt, pepper og hvitløk. Bland sammen og spe med olje i en tynn stråle. Rør inn finhakket gressløk. Rhode Island dressing: Bland sammen like deler rømme, majones og chilisaus. Smak til med karri eller tabascosaus.