Diverse dressinger

Diverse dressinger

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

1 porsjon

Urtedressing

0.75 ts

salt

4 ss

urter

Sennepsdressing

0.75 ts

salt

Grønn saus / Salsa Verde

2 fedd

hvitløk

1 bokser

ansjosfilet

2 ss

kapers

1.5 dl

olivenolje

Nobisdressing

1 stk

egg

1 ts

sennep

0.75 ts

salt

1 knivsodd

pepper

0.5 fedd

hvitløk

Rhode Island dressing

1 dl

rømme

1 dl

majones

Slik gjør du det:

Urtedressing: Bland alle ingredienser. Finhakket løk tilsettes til slutt. Sennepsdressing: Bland alt sammen. Grønn saus/Salsa verde: Ha persille, hvitløk, ansjos, kapers og sitronsaft i en foodprocessor. Kjør sammen og spe med olje. Kjør bare til sausen er blandet. Smak til med pepper og salt om nødvendig (ansjos er salt). For hånd: Finhakk alle ingrediensene og spe med olje i en tynn stråle. Nobisdressing: Kok egget i 3 min. Legg egget i kokende vann, ta tiden fra det begynner å danne småbobler i vannet. Sprekker egget, begynn på nytt. Tøm egget med hjelp av en teskje og ha det i en hurtigmikser/foodprocessor. Tilsett eddik, sennep, salt, pepper og hvitløk. Bland sammen og spe med olje i en tynn stråle. Rør inn finhakket gressløk. Rhode Island dressing: Bland sammen like deler rømme, majones og chilisaus. Smak til med karri eller tabascosaus.