Fabelaktig god snickersis på 1-2-3
Nydelig og lettvint hjemmelaget is – så enkel at kun fantasien setter grenser!
Jeanette Lauritzen
20 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
125 g
smør250 g
hvetemel30 g
sukker2 stk
eggeplommer2 ss
vann, kaldt3 pl
kokesjokolade, mørk4 stk
egg1.5 dl
sukker1 dl
sirup, lys0.5 dl
smør, smeltet2 klype
salt3.5 dl
Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks5 ss
smør, smeltet2.5 dl
sukker1 ss
sukker680 g
kremost1 ts
Vanilje2.5 dl
Gresskarkjøtt eller gresskarpurè3 stk
egg0.5 ts
kanel0.25 ts
muskat0.25 ts
allehånde1 beger
kremfløte1 neve
Hakkede nøtter, valgfritt3 pk
Oreokjeks100 g
smør, smeltet3 dl
fløte1 pose
Sjokolademousse1 stk
sjokoladesaus2 dl
melk2 stk
kremost2.5 dl
melis2.5 ss
sukker1 pk
Oreokjeks75 g
smør, smeltet1 pk
sitrongelé3 dl
vann, kokende3 dl
kremfløte300 g
kremost naturell2.5 dl
lettrømme150 g
melis2 ts
vaniljesukker0.5 pk
bringebærgele1.75 dl
vann, kokende125 g
blåbær125 g
bringebær125 g
smør250 g
hvetemel30 g
sukker2 stk
eggeplommer2 ss
vann, kaldt3 pl
kokesjokolade, mørk4 stk
egg1.5 dl
sukker1 dl
sirup, lys0.5 dl
smør, smeltet2 klype
salt125 g
smør250 g
hvetemel30 g
sukker2 stk
eggeplommer2 ss
vann, kaldt3 pl
kokesjokolade, mørk4 stk
egg1.5 dl
sukker1 dl
sirup, lys0.5 dl
smør, smeltet2 klype
salt5 dl
kremfløte1 bokser
Kondensert melk, søt1 dl
kremfløte0.5 dl
brunt sukker0.5 dl
sirup, lys50 g
smør1 knivsodd
salt etter smak2 neve
peanøtter50 g
sjokolade, minst 70%50 g
melkesjokolade1 ss
peanøttsmørSlik gjør du det:
Steg 1, isen:
Pisk kremfløte, søt kondensert melk og frøene fra vaniljestang til luftig krem. Sett kaldt.
Steg 2, karamell
Kok opp kremføte, brunt sukker, lys sirup og halvparten av smøret til du får en tykk karamell. Det tar ca. 10 min. Rør så inn resten av smøret og smak til med bittelitt salt. Avkjøl, og ha i peanøttene.
Til slutt lager vi sjokoladesausen
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med peanøttsmør. Avkjøl.
Når alt er avkjølt heller du først kremen i en stor boks, deretter heller du karamellen og sjokoladen. Blandes forsiktig, og settes så i fryseren i 6-7 timer.
Nyt!