Fastelavnsboller
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
1 porsjon = ca 40 stk. Deigen kan lages for hånd eller i kjøkkenmaskin. Den bør ikke arbeides for mye. Smelt smør, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm, 37 ºC. Rør gjæren ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær kan blandes rett i hvetemelet. Tilsett sukker, kardemomme og hornsalt og arbeid inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40-50 min). Ha deigen over på et melet bakebord og del opp i ca 40 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig ved utbaking. Legg bollene på smurt eller bakepapirkledt stekebrett, dekk til med et klede og la bollene etterheve i ca. 30 min. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek i forvarmet stekeovn 225 ºC i 12-15 min. Avkjøl bollene på rist. Del i to og fyll med krem og dryss et tynt lag melis på toppen. Tips: Bollene kan også fylles med marsipan, syltetøy eller sjokolade. Fyllet legges i bollene før de legges på stekebrettet. Kaldhevet deig: Smelt smør, ha i melk og avkjøl væsken til den er kjøleskapskald. Lag deigen som beskrevet ovenfor. Sett deigen til heving på kjøkkenbenken natten over. Bak ut til boller på vanlig måte.