
Fløtegratinerte poteter
Effektivt, men like godt!
Oppskrift av: Håvard Egge
45 minutter
TilbehørIngredienser
6 porsjoner
1 kg
poteter1 stk
laurbærblad1 neve
timian, hakket2 fedd
hvitløk, eventuelt mer5 dl
fløte1 klype
muskat, revet2 ts
salt150 g
revet ost, som for eks ridderost, gruyere, jarlsberg, cheddar - gjerne en blanding av disseSlik gjør du det:
Skrell potetene og skjær dem opp i tynne skiver.
Legg potetene sammen med fløte, salt, laurbærblad, timian, finhakket hvitløk, revet muskatnøtt og eventuelt nykvernet hvit pepper i en kasserolle og kok opp. La småkoke under omrøring i fem minutter.
Hell blandingen i en ildfastform og la avkjøle noen minutter.
Dryss med revet ost og stek på 200 grader i omtrent 25 minutter til osten er gyllen.