Knuste poteter
Dette er kanskje de beste potetene som finnes. Enkelt er det også.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
TilbehørSlik gjør du det:
Kok potetene møre. Del dem i to.
Legg dem på fjøla med snittflaten ned. Legg en stor kniv flatt på toppen av potetene. Press potetene flat (uten å overdrive). Den skal henge sammen i skallet (så vidt det er).
Nå lar du kniven skli elegant under poteten før du løfter den opp.
Varm opp smør og olje i stekepanna. Legg potetene i stekepanna.
Legg i noen fedd hvitløk (med skall) og en kvist rosmarin.
Etter noen minutter vil potetene ha dannet en nydelig, fristende, sprø og gyllen farge. Det tar noen minutter. Snu potetene og la også siden med skallet få litt stekeskorpe.
Server gjerne med nyrevet ost, men det er ikke nødvendig. Øs gjerne over stekefettet før servering.
Smak til med salt og pepper.