Løpstikkesuppe
Løpstikkesuppen blir også kalt kjærlighetssuppen. Løpstikke regnes nemlig som et afrodisiakum (kjærligshetsmiddel).
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk1 fedd
hvitløk1 stilk
stangselleri50 g
smør2 kvast
løpstikke500 g
poteter1 l
grønnsaksbuljong1.5 dl
kremfløte0.5 ts
salt og nykvernet pepperSlik gjør du det:
Rens og hakk opp løk, hvitløk og selleristilken og ha det i en kasserolle sammen med smøret. La det surre på ganske svak varme til løken har blitt blank.
Hakk opp løpstikken og ha i. Rens potetene og del dem i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med grønnsakskraften og kok opp. Kok til potetene er møre. Du kan gjerne smake deg fram til hvor mye løpstikkesmak du ønsker å ha på suppen.
Mos suppa enten i en blender eller bruk en stavmikser og hell den tilbake i kasserollen igjen. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Dersom kraften eller buljongen du bruker er veldig salt, trenger du ikke å tilsette mer salt.