Frossen sjokoladekake
Oppskrift av: Morten Hallan
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Kakebunn
200 g
søte kjeks3 ss
sukker2.5 ss
kakao2 ts
kanel100 g
smør, usaltetSjokoladefyll
400 g
kokesjokolade, mørk225 g
smør, usaltet1 dl
honning5 stk
eggeplomme5 ts
eggehviteSlik gjør du det:
Kakebunn: Kjør de tørre ingrediensene sammen i hurtigmikser. Smelt smøret og kna alt sammen. Trykk godt ned i rund form på ca. 22 cm. Sjokoladefyll: Smelt sjokolade, smør og honning i vannbad. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Stivpisk eggehvitene og vend inn til slutt. Hell sjokoladefyllet over kjeksbunnen. Frys. Skjær kaken i serveringsstykker i frossen tilstand. Overtrekk med mørk sjokolade.