Fylte skolebrød med spinat og skinke
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær6 dl
vann, lunkent6 ss
olivenolje1.5 ts
salt1 stk
egg16 dl
hvetemel/grovbakstmelFyll
1 l
spinat, fersk1 ss
smør1 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
pepper0.5 ss
merian1.5 dl
ost, revet200 g
skinke/kalkunpåleggSlik gjør du det:
(20-24 stk) Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og egg. Rør inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, ca 40 min. Lag fyllet mens deigen heves. Skyll og rens spinat og hakk den opp og surr den i litt smør i en stekepanne til spinaten "faller" sammen (2-3 min). Frossen spinat tines og vannet klemmes godt ut. Bland resten av ingrediensene inklusiv spinat men ikke skinke, i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Skinke hakkes i små treninger. Elt deigen sammen og del i to. Kjevle hver del til en firkant.Fordel fyllet utover deigen og strø over strimlet skinke. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær i tykke skiver, ca 3 cm og legg på bakepapirkledt eller smurt stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 30 min. Pensle med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn 225 °C på nederste rille i ca 20 min. Egner seg godt til frysing.