Fyrstekake
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
Deig
165 g
smør, mykt125 g
sukker2 stk
eggeplomme2 ss
fløte250 g
hvetemel2 ts
bakepulverFyll
300 g
mandler250 g
melis0.5 ts
vaniljesukker0.5 ts
bakepulver5 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Rør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggeplommer og fløten og sikt i hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen. La den stå kaldt ca 1 time så blir den lettere å arbeide med. For å få et lyst fyll kan mandlene skåldes. Uskåldede mandler kan også utmerket brukes. Bland mandler, melis, vaniljesukker og bakepulver og kjør i en foodprocessor eller hurtigmikser til en fin masse. Vend massen inn i stivpiskede eggehviter. Trykk 2/3 av deigen ut i bunnen og oppover langs kanten i en rund smurt form 24-26 cm (gjerne bakepapir i bunnen). Bre fyllet over. Kjevle ut resten av deigen og skjær i strimler som legges som et gitter over fyllet og rundt kanten av kaken. Pensle med egg og stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 175 °C i 45-50 min. La kaken stå litt i formen før ringen tas av. La den stå på bunnen av formen i 15-20 min før den løftes av.