Glutenfri sjokoladeostekake

Glutenfri sjokoladeostekake

Nyt denne deilige, glutenfrie sjokoladeostekaken toppet med høvlet sjokolade.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 stk

Eggehviter

125 g

sukker

Ostefyll:

5 dl

fløte

2 ss

sukker

4 pl

gelatin

Slik gjør du det:

Pisk eg­ge­hvi­ter og suk­ker til skum. Fin­hakk has­sel­nøt­ter i en kjøk­ken­ma­skin og bland det inn med res­ten.
Kle en ka­ke­form (spring­form, 22 cm i dia­me­ter) med ba­ke­pa­pir og hell i rø­ren. Stek midt i ovnen ved 180° i ca. 15 min. Av­kjøl.
Kok opp eg­ge­plom­mer, suk­ker og 1 dl av flø­ten på svak var­me un­der om­rø­ring til det tyk­ner.
Smelt sjo­ko­la­den i vann­bad og rør den inn i eg­ge­plom­me­blan­din­gen.
Legg ge­la­tin­pla­te­ne i kaldt vann til de blir myke, 2–3 min. Ta ge­la­tin­pla­te­ne opp av van­net og rør inn 3 ss ko­ken­de vann til ge­la­ti­nen har løst seg opp. Pisk res­ten av flø­ten til krem og bland inn os­ten. Rør inn sjo­ko­la­de­mas­sen sam­men med ge­la­ti­nen.
Hell os­te­kre­men over bun­nen og sett kjø­lig nat­ten over.
Pynt med høv­let sjo­ko­la­de ved ser­ve­ring.