Glutenfri sjokoladeostekake
Nyt denne deilige, glutenfrie sjokoladeostekaken toppet med høvlet sjokolade.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
4 stk
Eggehviter125 g
sukker125 g
hasselnøtterOstefyll:
4 stk
eggeplommer5 dl
fløte2 ss
sukker300 g
kokesjokolade4 pl
gelatin250 g
kremost naturellSlik gjør du det:
Pisk eggehviter og sukker til skum. Finhakk hasselnøtter i en kjøkkenmaskin og bland det inn med resten.
Kle en kakeform (springform, 22 cm i diameter) med bakepapir og hell i røren. Stek midt i ovnen ved 180° i ca. 15 min. Avkjøl.
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl av fløten på svak varme under omrøring til det tykner.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggeplommeblandingen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, 2–3 min. Ta gelatinplatene opp av vannet og rør inn 3 ss kokende vann til gelatinen har løst seg opp. Pisk resten av fløten til krem og bland inn osten. Rør inn sjokolademassen sammen med gelatinen.
Hell ostekremen over bunnen og sett kjølig natten over.
Pynt med høvlet sjokolade ved servering.