Glutenfrie vafler

Glutenfrie vafler

Nei, i disse vaflene er det ikke egg heller.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

  • 90 g

    bokhvete
  • 50 g

    quinoa
  • 45 g

    ris
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 2 stk

    banan
  • 1 ts

    bakepulver
  • 0.5 ts

    salt
  • Slik gjør du det:

    Start dagen i forveien. Ha boghvete, quinoa og ris i en medium bolle. Ha i sitronsaft og vann til det dekker og går 3 centimenter over. Dekk til og la det svelle i 12-24 timer.
    Sil av og rens godt gjennom en sikt.
    Ha det tilbake i en bolle og ha i 2,5 dl vann, bananer og salt.
    Bruk stavmikseren og kjør til en glatt røre. (Denne holder seg i 24 timer).
    Varm opp vaffeljernet.
    Rør inn bakepulveret i røra.
    Ha olje (eller smør) på vaffeljernet om det trengs. Stek en sleiv av gangen – pass på å ikke ta for mye.
    Stek til det ikke lenger kommer damp fra vaffeljernet. Det tar omtrent 10 minutter. Ikke åpne for tidlig, da vil vaflene dele seg i to.
    Ta ut vaflene med en pølseklype (eller lignende). Server med smør og sukker, eller honning, mandelsmør og sjokoladeskav.