Glutenfrie vafler
Nei, i disse vaflene er det ikke egg heller.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Start dagen i forveien. Ha boghvete, quinoa og ris i en medium bolle. Ha i sitronsaft og vann til det dekker og går 3 centimenter over. Dekk til og la det svelle i 12-24 timer.
Sil av og rens godt gjennom en sikt.
Ha det tilbake i en bolle og ha i 2,5 dl vann, bananer og salt.
Bruk stavmikseren og kjør til en glatt røre. (Denne holder seg i 24 timer).
Varm opp vaffeljernet.
Rør inn bakepulveret i røra.
Ha olje (eller smør) på vaffeljernet om det trengs. Stek en sleiv av gangen – pass på å ikke ta for mye.
Stek til det ikke lenger kommer damp fra vaffeljernet. Det tar omtrent 10 minutter. Ikke åpne for tidlig, da vil vaflene dele seg i to.
Ta ut vaflene med en pølseklype (eller lignende). Server med smør og sukker, eller honning, mandelsmør og sjokoladeskav.