Granola med sjokolade og bær
Granola smaker mye bedre når den er hjemmelaget...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
500 g
havregryn400 g
nøtter5 ss
gresskarfrø100 g
Lys brunt sukker100 g
Lønnesirup eller honning70 g
Kokosolje eller solsikkeolje3 ss
varmt vann100 g
Tørkede tranebær100 g
Tørkede bringebær100 g
Kokosflak250 g
hakket mørk sjokoladeSlik gjør du det:
Sett ovnen på 170 °C.
Grovhakk nøtteblandingen.
Ha nøtteblandingen i en stor bolle og tilsett havregryn og gresskarfrø. Rør det godt sammen.
Ha i brunt sukker, lønnesirup, olje og varmt vann ien medium bolle og bland det godt sammen.
Hell blandingen over det tørre og bland godt.Hell alt over på en stekeplate dekket med bakepapir.
Sett brettet i ovnen og stek granolaen i 15 minutter. Ta brettet ut av oven og rører godt i blandingen før du setter brettet tilbake i oven og steker det i 15-20 minutter til.
Avkjøl granolaen helt.
Hakk sjokoladen grovt og bland den sammen medtørkede bær, raw kokos og granola.
Ha den over i en tett boks, da holder den seg fint i 2 måneder.