Granola med sjokolade og bær

Granola med sjokolade og bær

Granola smaker mye bedre når den er hjemmelaget...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

500 g

havregryn

400 g

nøtter

100 g

Lys brunt sukker

100 g

Lønnesirup eller honning

70 g

Kokosolje eller solsikkeolje

100 g

Tørkede tranebær

100 g

Tørkede bringebær

100 g

Kokosflak

250 g

hakket mørk sjokolade

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 170 °C.
Grovhakk nøtteblandingen.
Ha nøtteblandingen i en stor bolle og tilsett havregryn og gresskarfrø. Rør det godt sammen.
Ha i brunt sukker, lønnesirup, olje og varmt vann ien medium bolle og bland det godt sammen.
Hell blandingen over det tørre og bland godt.Hell alt over på en stekeplate dekket med bakepapir.
Sett brettet i ovnen og stek granolaen i 15 minutter. Ta brettet ut av oven og rører godt i blandingen før du setter brettet tilbake i oven og steker det i 15-20 minutter til.
Avkjøl granolaen helt.
Hakk sjokoladen grovt og bland den sammen medtørkede bær, raw kokos og granola.
Ha den over i en tett boks, da holder den seg fint i 2 måneder.