Gratinert krabbe
Christopher Sjuve
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
krabbe1 ss
smør1 ss
hvetemel1.5 dl
kaffefløte0.5 stk
chili, rød4 stk
ansjosfilet2 ts
ansjos lake1 ts
gressløk hakket1 dl
ost, revet3 ss
griljermelSlik gjør du det:
Rens krabbene og ta ut alt krabbekjøttet. Vask og tørk krabbeskjellene. Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med fløten til en fyldig saus. Tilsett chillipepper, ansjos og ansjoslake og la sausen småkoke i to-tre minutter. Rør inn gressløken og krabbekjøttet, og smak til med salt og pepper. Fordel stuingen i krabbeskallene, dryss ost og brød over og gratiner skallene på 250-275 grader midt i ovnen i ca 15 min. De er ferdige når skorpen er gyllen. Server med brød og salat.