Grillet hamburger
Dette er Christopher Sjuves oppskrift på en klassisk hamburger.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
GrillmatIngredienser
1 porsjon
400 g
kjøttdeig1 stk
osteskive1 stk
tomat2 stk
salatblader2 stk
sylteagurk1 ss
rømme0.5 ts
sennep2 stk
løkringerSlik gjør du det:
Ha kjøttdeig, en klype salt, pepper, litt sitronpepper og en knust hvitløksfedd i en bolle. Rør rundt til det begynner å bli seigt.
Form kjøttdeigen til en ball. Ha litt vann på fjelen. Legg på kjøttballen og klem den flat.
Form den rund som en sirkel. Grill eller stek kjøttet, ca 3-4 minutter på høy varme på hver side.
Legg på osten når det ca 2 minutter igjen. Ha på lokk så den smelter.
Varm burgerbrødene. Ha litt sennep og ketchup på bunnen. Legg på salatbladene. Legg på kjøttet. Ha på tomat, sylteagurk og løkringer.
Bland sammen rømme og sennep og ha på toppen. Legg på burgerbrødet og spis!