Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Oppskrift av: Paul Løwe
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
16 stk
scampi med skall og hode8 fedd
hvitløk3 ss
finhakket ingefær2 dl
sesamolje1 ts
salt1 bt
koriander2 ss
peanøttolje1 dl
limesaftSlik gjør du det:
Vask scampiene i kaldt vann og la dem renne av på kjøkkenpapir. Ha hvitløk, ingefær, sesamolje, salt og koriander i en food processor. Kjør til det blir en tykk pasta. Bland scampi med den grønne pastaen. Dekk til med plast og sett det hele i kjøleskap i 6 timer. Varm olje i en wok. Fres scampiene til de skifter farge og blir sprø. Legg dem på et serveringsfat. Hell til slutt resten av marinaden og limesaften i woken. La sausen bli varm, hell den over scampiene. Serveres med ris til.