Grove pannekaker
Grove pannekaker er praktisk i en travel hverdag.
Oppskrift av: Melk.no
Ingredienser
4 porsjoner
1.5 dl
sammalt hvete, fin0.5 dl
havregryn1.5 dl
hvetemel0.25 ts
salt2 stk
egg5 dl
lettmelk1 ss
smør, smeltetForslag til tilbehør:
1 beger
cottage cheese4 ss
jordbærsyltetøy1 stk
Banan i skiver2 stk
Kiwi, oppskåret2 dl
ripsSlik gjør du det:
Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.