Havrebrød

Havrebrød

Denne oppskriften gir to brød.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 50 g

    fersk gjær
  • 1 l

    Skummet kulturmelk
  • 0.5 dl

    olje
  • 1 ts

    salt
  • 2 dl

    Hvetekli eller havrekli
  • 8 dl

    havregryn
  • 9 dl

    Hvetemel (ca. mengde)
  • Slik gjør du det:

    Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm litt av melken til 37 grader, hell over gjæren og rør godt.
    Tilsett resten av melken sammen med salt, kli og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen fortsatt er klissete og ikke for fast.
    Dryss litt mel over deigen og dekk med plast eller håndkle. La deigen heve i ca. 1 time i romtemperatur.
    Eld deigen på arbeidsbordet. Tilsett litt mel under bakingen.
    Del deigen i to like store emner. Form til to avlange brød og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
    Sett brødene til etterheving i ca. 30 min.
    Stek brødene på nest nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min.