Havrebrød

Havrebrød

Denne oppskriften gir to brød.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

1 l

Skummet kulturmelk

0.5 dl

olje

1 ts

salt

2 dl

Hvetekli eller havrekli

9 dl

Hvetemel (ca. mengde)

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm litt av melken til 37 grader, hell over gjæren og rør godt.
Tilsett resten av melken sammen med salt, kli og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen fortsatt er klissete og ikke for fast.
Dryss litt mel over deigen og dekk med plast eller håndkle. La deigen heve i ca. 1 time i romtemperatur.
Eld deigen på arbeidsbordet. Tilsett litt mel under bakingen.
Del deigen i to like store emner. Form til to avlange brød og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett brødene til etterheving i ca. 30 min.
Stek brødene på nest nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min.