Havrebrød
Denne oppskriften gir to brød.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
50 g
fersk gjær1 l
Skummet kulturmelk0.5 dl
olje1 ts
salt2 dl
Hvetekli eller havrekli8 dl
havregryn9 dl
Hvetemel (ca. mengde)Slik gjør du det:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm litt av melken til 37 grader, hell over gjæren og rør godt.
Tilsett resten av melken sammen med salt, kli og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen fortsatt er klissete og ikke for fast.
Dryss litt mel over deigen og dekk med plast eller håndkle. La deigen heve i ca. 1 time i romtemperatur.
Eld deigen på arbeidsbordet. Tilsett litt mel under bakingen.
Del deigen i to like store emner. Form til to avlange brød og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett brødene til etterheving i ca. 30 min.
Stek brødene på nest nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min.