Havreflarn med sjokolade

Havreflarn med sjokolade

Havreflarn er om mulig enda bedre med sjokolade i midten...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 200 g

    Usaltet smør
  • 150 g

    sukker
  • 250 g

    havregryn
  • 38 g

    hvetemel
  • 1 ss

    eggehvite
  • 0.5 ts

    natron
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • Fyll

  • 175 g

    Mørk sjokolade
  • 1 klype

    havsalt
  • Slik gjør du det:

    Ha alle ingrediensenei en bolle og miks det hele til det kommer godt sammen.
    Lag små kuler av deigen,ca. 1 teskje per kjeks. Plasser det på stekeplaten som er dekket med bakepapir eller en silikonmatte.
    Ha god avstand mellomkjeksene, de kan flyte litt utover under stekingen.
    Stekes midt i ovnen ved 180 graderi ca. 10-12 min, eller til kakene er lysebrune.
    Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles på platen.
    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad.
    Finn to og to kjeks som er omtrent like store og passer sammen.
    Leggca. 2 ts sjokolade mellom kakene. Dryss eventuelt litt havsalt oppå sjokoladen og legg dem sammen.
    Legg dem eventuelt i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.