Hjemmelaget ost

Hjemmelaget ost

Her er Clotildes egen, hjemmelagede ost. Utrolig fort gjort.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter

Slik gjør du det:

Dette er nok til en liten ost. Denne oppskriften kan ganges opp i fire. Det er lurt å koke kjøkkenhåndledene først. Gjør klar en stor sikt. Legg fem lag med kjøkkenhåndkler (om de er tynne) i sikten. Sett sikten over en stor bolle. Hell melk og kefir/yoghurt i en stor kjele med tykk bunn. Mens du varmer opp melken, skrap bunnen av kjelen med en gummistekespade. Når melken er så varm at det ryker av den, stopp å skrape. Blandingen blir gradvis ugjennomsiktig og små klumper kommer til overflaten. Skrap forsiktig bunnen av kjelen for å løsne det som eventuelt har satt seg fast. Når klumpene danner et tykt lag som har skilt seg fra resten av melken (mysen) – dette skjer når blandingen har blitt 80 grader, bruk et steketermometer – fjern kjelen fra varmen og løft ut ostemassen med en hullsleiv og legg den i sikten med kjøkkenhåndklærne. La det renne av i fem minutter. Ta tak i hjørnene på kjøkkenhåndklærne og vri opp for å presse ut mer av væsken – men ikke skvis ostemassen for hardt. La det renne av i 15 minutter til. Oppbevar osten i en lufttett beholder i kjøleskapet til du skal bruke den. PS Du kan tilsette salt, krydder og urter for å tilføre mer smak. Du kan også bruke litt rømme eller fløte for å få et fyldigere resultat.

Kanskje disse også frister?