Bearnaisesaus
Erik Hannemann
Béarnaisesaus er en klassisk, fransk saus i hollendés-familien. Bearnéssausen skiller seg fra holladessausen i smak og styrke. Sausen er laget av eggeplomme og smør og kan være vanskelig å lage fordi den så lett skiller seg ved for høy temperatur. Bearnéssaus smaksettes ved å koke inn hvitvin og eddik med urter og krydder, deriblant estragon, pepper og sjarlottløk. Sausen er spesielt populær til grillet oksekjøtt.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
2.5 g (8 %)
Fett
21 g (70 %)
Karbohydrat
6.5 g (21 %)
Alle næringsstoffer
Vann
68 g
Kilojoule
930 kJ
Kilokalorier
225 kcal
Protein
2.5 g
Fett
21 g
Mettet
3.1 g
Enumettet
4.7 g
Flerumettet
12.3 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
6.5 g
Sukker
1 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Tiamin
0.03 mg
Riboflavin
0.07 mg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
45 mg
Jern
0.1 mg
Natrium
400 mg
Kalium
80 mg
Magnesium
5 mg
Sink
0.2 mg
Selen
0 µg