Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Erik Hannemann

Béarnaisesaus er en klassisk, fransk saus i hollendés-familien. Bearnéssausen skiller seg fra holladessausen i smak og styrke. Sausen er laget av eggeplomme og smør og kan være vanskelig å lage fordi den så lett skiller seg ved for høy temperatur. Bearnéssaus smaksettes ved å koke inn hvitvin og eddik med urter og krydder, deriblant estragon, pepper og sjarlottløk. Sausen er spesielt populær til grillet oksekjøtt.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

2.5 g (8 %)

Fett

21 g (70 %)

Karbohydrat

6.5 g (21 %)

Alle næringsstoffer

Vann

68 g

Kilojoule

930 kJ

Kilokalorier

225 kcal

Protein

2.5 g

Fett

21 g

Mettet

3.1 g

Enumettet

4.7 g

Flerumettet

12.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6.5 g

Sukker

1 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Tiamin

0.03 mg

Riboflavin

0.07 mg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

45 mg

Jern

0.1 mg

Natrium

400 mg

Kalium

80 mg

Magnesium

5 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Vi har 2 oppskrifter med Bearnaisesaus