Erik Hannemann

© Erik Hannemann

Oppskrifter med Bearnaisesaus

Béarnaisesaus er en klassisk, fransk saus i hollendés-familien. Bearnéssausen skiller seg fra holladessausen i smak og styrke. Sausen er laget av eggeplomme og smør og kan være vanskelig å lage fordi den så lett skiller seg ved for høy temperatur. Bearnéssaus smaksettes ved å koke inn hvitvin og eddik med urter og krydder, deriblant estragon, pepper og sjarlottløk. Sausen er spesielt populær til grillet oksekjøtt.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

225.0 kcal   930.0 kJ

Fett 21.0 g (70 %)

Herav 3.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 6.5 g (21 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 2.5 g (8 %)