Asparges, hvit
Foto: bama.no
Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden. Den høstes når spissen kommer opp til overflaten. Tykkelse og lengde kan variere fra land til land.Hvit asparges er en gammel kulturplante kjent helt fra romertiden. I dag dyrkes den både i Norge, Amerika og flere land i Europa. Det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Hvit asparges passer godt som tilbehør til stekt og røkt kjøtt og fiskeretter. Hvit asparges bør skrelles nederst på stilken før bruk. Kokes i fem til tre minutter avhengig av tykkelsen.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
93 g
Kilojoule
92 kJ
Kilokalorier
22 kcal
Protein
2.2 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
2 g
Stivelse
0.1 g
Mono+Disakk
1.9 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.1 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
440 µg
Vitamin A
37 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
1.1 alfa-TE
Tiamin
0.14 mg
Riboflavin
0.14 mg
Niacin
1 mg
Vitamin B6
0.09 mg
Folat
52 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
6 mg
Kalsium
24 mg
Jern
2.1 mg
Natrium
2 mg
Kalium
202 mg
Magnesium
14 mg
Sink
0.5 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.06 mg
Fosfor
52 mg