Tunfisk med lettgratinerte vårgrønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Legg tunfisken på kjøkkenbenken til temperering. Tunfisken bør være temperert når den skal stekes. Da henger den ikke så lett i pannen og det naturlige fett i tunfisken kommer ut ved steking Begynn med sausen. Kok opp fløten til det gjenstår ca 4/5 og den begynner å bli fyldig. Tilsett 2/3 av snøfriskosten og la den smelte ned i sausen. Smak til med salt og pepper. Kok potetene i lettsaltet vann. Varm stekeovn til 225 °C og sett på grillen i stekeovnen. Rens den nederste delen av den grønne aspargesen med en potetskreller og ca 3/4 opp på stilken på den hvite aspargesen. Skjær bort den nederste grove stilken. Legg hvit asparges i kokende lettsaltet vann tilsatt litt sukker i ca 8 min. Legg i den grønne aspargesen når det gjenstår ca 5 min. Legg i rensede reddiker det siste min. Hell av kokevannet og legg godt avrente grønnsaker i et ildfast fat. Hell over halvparten av sausen og fordel resten av snøfrisken over. Sett fatet midt i stekeovn og gratiner i 2-3 min under grillen. Pass på at det ikke blir brent. Stek (ev i en grillpanne) tunfisken i olje tilsatt litt smør. Stek 1-2 min på hver side. Tunfisken bør ha en rosa kjerne da er den saftigst. Server tunfisken med nykokte poteter, de gratinerte grønnsakene og resten av sausen. Finklipp friske urter over ved servering.