Knutekål
Foto: Istockphoto
Knutekål oppsto nordvest i Europa på 1500-tallet. Knutekål er en oppsvulmet stengel med bladfestene fordelt rundt hele knollen. Knutekålen har et hvitt fruktkjøtt med en fast og sprø konsistens. Smaken er mild og minner om både nepe og kålrot. Knutekål må skrelles før bruk og er god smørdampet eller som stuing med litt muskat i. Den kan også brukes i wok, raspet som råkost eller som snacks delt i staver sammen med dip.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
91 g
Kilojoule
98 kJ
Kilokalorier
23 kcal
Protein
1.7 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
3 g
Stivelse
0.1 g
Mono+Disakk
2.9 g
Sukker
0 g
Kostfiber
1.8 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
22 µg
Vitamin A
2 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.5 alfa-TE
Tiamin
0.05 mg
Riboflavin
0.02 mg
Niacin
0.4 mg
Vitamin B6
0.15 mg
Folat
50 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
65 mg
Kalsium
24 mg
Jern
0.4 mg
Natrium
20 mg
Kalium
350 mg
Magnesium
19 mg
Sink
0 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.13 mg
Fosfor
46 mg