Ovnsbakte rotgrønnsaker med byggryn, grønnkålsaus og kryddersterke pølser
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 dl
byggryn2 stk
gulrot2 skiver
sellerirot2 stk
rødløk3 skiver
knutekål el. kålrot1 stk
pastinakk1 stk
persillerot2 stk
poteter2 skiver
rapsoljeGrønnkålsaus
2 bl
grønnkål1 fedd
hvitløk1 dl
rapsoljeTilbehør
Slik gjør du det:
Legg byggryn i bløt minst 5 timer. Hell av bløtevannet og kok byggrynene møre i vann tilsatt buljongterning, ca 40 min. Varm stekeovnen til 225 ºC. Rens og del rotegrønnsakene i biter, legg i et ildfast fat, vend inn olje, salt, pepper og rosmarin og stek i 30-40 min til grønnsaken er møre. Vend om på grønnsakene en gang i mellom. Rens og del grønnkål i strimler og forvell - kok opp lettsaltet vann og legg i grønnkålen, la trekke i 2-3 min. Skyll i kaldt vann. Kjør godt avrent grønnkål, mandler / nøtter og osten i en hurtighakker og spe med olje. Smak til med salt og pepper. Hell vannet av de kokte byggrynene og vend grynene inn i de ovnsbakte rotgrønnsakene. Server som en selvstendig rett eller med stekte pølser.