Sei i safransaus med reker og små grønnsaker
Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
seifilet1 stk
paprika, rød1 stk
knutekål2.5 dl
vann1 stk
fiskebuljongterninger1.5 dl
matfløte0.5 g
safran100 g
reker, pilledeSlik gjør du det:
Skjær fisken i porsjonsstykker. Rens og skjær paprika og knutekål i små terninger. Knutekål kan erstattes av kålrot eller knollselleri. Kok opp vann med fiskebuljongterning, legg i grønnsaker og fisk og la det trekke i 7-8 minutter, til fisken er gjennomkokt. Ta opp fisken og hold den varm. Rør fløte og safran i kraften og la den koke uten lokk til den koker litt inn. Eventuelt kan sausen jevnes lett med lys maisennajevner. Smak om sausen trenger ekstra salt og pepper. Bland reker og persille i sausen og hell den rundt fisken på varme tallerkener. Server kokte poteter til.