Knutekål

Knutekål

Foto: Istockphoto

Knutekål oppsto nordvest i Europa på 1500-tallet. Knutekål er en oppsvulmet stengel med bladfestene fordelt rundt hele knollen. Knutekålen har et hvitt fruktkjøtt med en fast og sprø konsistens. Smaken er mild og minner om både nepe og kålrot. Knutekål må skrelles før bruk og er god smørdampet eller som stuing med litt muskat i. Den kan også brukes i wok, raspet som råkost eller som snacks delt i staver sammen med dip. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.7 g (35 %)

Fett

0.1 g (2 %)

Karbohydrat

3 g (62 %)

Alle næringsstoffer

Vann

91 g

Kilojoule

98 kJ

Kilokalorier

23 kcal

Protein

1.7 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

3 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

2.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

1.8 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

22 µg

Vitamin A

2 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.5 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.15 mg

Folat

50 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

65 mg

Kalsium

24 mg

Jern

0.4 mg

Natrium

20 mg

Kalium

350 mg

Magnesium

19 mg

Sink

0 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.13 mg

Fosfor

46 mg

Vi har 2 oppskrifter med Knutekål