Durumhvete
Foto: Produsenten
Durumhvete kalles også for hardhvete og er en korntype som har et naturlig større innhold av protein og gluten enn vanlig hvete. Det italienske melet har evnen til å oppta mer fuktighet og gir et lettere og luftigere bakverk. Semolina (finmalt) durumhvete er det som er mest egnet til hjemmelagede pastaprodukter, men også for å blande inn i deigen til brød og kaker.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
11.4 g (13 %)
Fett
1.5 g (1 %)
Karbohydrat
71.6 g (84 %)
Alle næringsstoffer
Vann
13 g
Kilojoule
1494 kJ
Kilokalorier
352 kcal
Protein
11.4 g
Fett
1.5 g
Mettet
0.2 g
Trans
0 g
Enumettet
0.2 g
Flerumettet
0.8 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
71.6 g
Stivelse
70.7 g
Mono+Disakk
0.9 g
Sukker
0 g
Kostfiber
3.4 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.8 alfa-TE
Tiamin
0.26 mg
Riboflavin
0.04 mg
Niacin
1.5 mg
Vitamin B6
0.08 mg
Folat
18 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
18 mg
Jern
1.3 mg
Natrium
1 mg
Kalium
166 mg
Magnesium
34 mg
Sink
0.9 mg
Selen
5 µg
Kobber
0.14 mg
Fosfor
133 mg