Bukkehornkløver
Foto: Dinodia Photos
Bukkehornkløver er en plante i erteblomstfamilien. Den vokser omkring Middelhavet og i Sør-Asia. Særlig plantens frø er populært som krydder i indisk og thailandsk matlaging, og er en viktig ingrediens i de fleste karriblandinger. Plantens blader brukes også som krydderurt. Frøene inneholder blant annet stoffet sotolon, som er kraftig aromatisk og hovedansvarlig for den karakteristiske karrilukten. Selv inntak av ganske små mengder bukkehornkløverfrø kan gi kraftig lukt fra svette og urin, og bukkehornkløver kan gi alvorlige allergiske reaksjoner hos mennesker.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
23 g (36 %)
Fett
6.4 g (10 %)
Karbohydrat
33.8 g (53 %)
Alle næringsstoffer
Kilojoule
1352 kJ
Kilokalorier
323 kcal
Protein
23 g
Fett
6.4 g
Karbohydrat
33.8 g