Rajma
Oppskrift av: Niru Kumra
1440 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
8 ss
ghee eller olje1 ts
jeera spisskum200 g
løk knust i maskin3 fedd
hvitløk2 ss
raspet ingefær2 ts
haldi gurkemeie1.5 ts
salt1 ts
chili1.5 dl
kefir300 g
tørre røde bønnerGarnityr:
2 ts
garam masalaSlik gjør du det:
Røde bønner Legg bønnene i bløtt natten før eller minst 4-5 timer. Tilsett mer vann før koking hvis nødvendig. Dersom man ikke slår ut vannet som er brukt til å bløtlegge bønnene, bevarer man mineralene og vitaminene som skilles ut i vannet. Kok bønnene møre (ca. 45 min i kjele). Dersom du har en helse-/trykkkoker, vil du både spare koketid og beholde vitamene. Koketid med helsekoker er ca. 15 - 20 min. Varm oljen, tilsett spisskum og knust løk. Løken skal stekes til den blir gyllen brun, ha i hvitløk og ingefær. Fortsett med tomater og ev. litt tomatpuré. Tilsett krydder, litt fersk koriander og kefir tilslutt. Kok i 2-3 min. Når kefir er blandet godt i sausen og oljen flyter opp, tilsett kokte bønner og kok disse med i et par min før væsken tilsettes. Kok i 5- 10 min til oljen flyter opp. Avslutt med garam masala og fersk korinader. Serveres med ris og gjerne en raita/salat.